Verkiezing monumentale boerderij van het jaar

Regiobank nieuwe hoofdsponsor
april 26, 2023

Verkiezing monumentale boerderij van het jaar

Het Comité Botterdagen & Open Monumentendag organiseert dit jaar voor de derde keer de verkiezing ‘Monument van het jaar’ in de gemeente Elburg. Dit jaar kiest de organisatie voor het thema monumentale boerderijen. Particuliere eigenaren van boerderijen die een gemeentelijke of rijksmonumenten status hebben, kunnen zich aanmelden en maken kans op een mooi geldbedrag en een speciaal ontworpen schild.

 

Het gaat om particuliere eigenaren dus geen stichtingen en bedrijven benadrukt Joop Zwart namens het comité.  Op onze website vind je een invulschema waar aanvullende informatie met een foto kan worden ingezonden. Een vakkundige jury bestaande uit onder andere architectenbureau STIEL en de voorzitter van vereniging Arent Thoe Boecop, bepaalt de winnaar. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september wordt deze winnaar bekend gemaakt.

 

Deelname

Het te winnen geldbedrag van 500 euro kan vrij besteed worden aan het monument. Bijvoorbeeld aan schilder- of restauratiewerk. Deelnemers moeten zich voor vrijdag 28 juli 2023 opgeven voor deze verkiezing via de website botterdagenelburg.nl.