Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps
februari 23, 2023
Verkiezing monumentale boerderij van het jaar
juni 14, 2023

Regiobank nieuwe hoofdsponsor

Regiobank nieuwe hoofdsponsor 

Regiobank in Elburg is de komende drie jaar de nieuwe hoofdsponsor van de Botterdagen & Open Monumentendag. Het kantoor van de Regiobank is onderdeel van Bultman-Hartholt, dat onlangs onderdeel is geworden van Veldsink Advies. Voorzitter van het comité, Joop Zwart, is dankbaar voor de betrokkenheid van de Regiobank. ”Zonder sponsoring kan dit evenement niet bestaan.”

Gaby van Diepen is Financieel Adviseur bij de Regiobank en legt uit waarom ze hoofdsponsor zijn: “Wij zijn een kantoor in de buurt en vinden lokale betrokkenheid erg belangrijk. Mensen kunnen hier gewoon naar binnen lopen. Wij zijn lokaal geworteld en vinden het belangrijk dat de leefbaarheid van een stad of dorp wordt gestimuleerd. De Botterdagen & Open Monumentendag is een typisch Elburgs evenement dat wij graag ondersteunen. Wij willen graag een verbindende factor zijn. Met dit evenement brengt het comité jong en oud in contact met het cultureel erfgoed van Elburg. Een prachtig initiatief dat wij van harte ondersteunen.”

Comité

In 2023 is het de negendertigste editie van het evenement dat haar oorsprong in 1984 kent.
Het comité is verantwoordelijk voor het driedaagse evenement in Elburg dat steevast het tweede weekend van september wordt georganiseerd. De organisatie bestaat uit afgevaardigden van alle betrokken partijen van het evenement. Waaronder de Gemeente Elburg, Winkel Vesting Elburg, Botterstichting, Oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop en het Museaal Platform Elburg. Deze organisatie is momenteel bezig om een gevarieerd programma neer te zetten.