Monument van het jaar

Ook dit jaar organiseert het Comité Botterdagen & Open Monumentendag de verkiezing ‘Monument van het jaar’ in de gemeente Elburg. Dit jaar is het thema Boerderijen. Particuliere eigenaren van een monumentale boerderij in de hele gemeente kunnen zich aanmelden en maken kans op een mooi geldbedrag en een speciaal ontworpen schild.

Voor wie?
Particuliere eigenaren van een boerderij met een gemeentelijk of  rijksmonumentenstatus in de gemeente Elburg.

Wie bepaalt de winnaar?
Een vakkundige jury, bestaande uit o.a. een architect en de voorzitter van de oudheidkundige vereniging Arent Thoe Boecop, bepalen de winnaar. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september wordt deze winnaar bekend gemaakt.

Wat kan ik winnen
Een mooi geldbedrag van 500 euro dat vrij besteed kan worden aan het monument. Bijvoorbeeld aan schilderwerkzaamheden of restauratiewerkzaamheden.

Mag ik andermans monument ook opgeven?
Ja, dat mag als u toestemming heeft gevraagd aan de monumenteigenaar. Vul bij de contactgegevens wel de monumenteigenaar in. Bij winst nemen wij contact op met de monumenteigenaar.

Voor wanneer moet ik deelnemen?
Deelnemers moeten zich voor zaterdag 29 juli 2023 opgeven voor deze verkiezing via de website botterdagenelburg.nl.  Beantwoord de volgende 3 vragen om te motiveren waarom dit monument zich monument van het jaar mag noemen.

  1. Vertelt jouw monument een bijzonder verhaal?
  Te denken aan bekende/bijzondere bewoners, beroepen, gebeurtenissen (plaatselijk, regionaal en/ of landelijk) en/of een bijzondere restauratie/renovatie aan het monument.
  Zoja, welke ruimte:

  2. Bestaat er van jouw monument een bijzonder geschiedkundig verhaal?
  Te denken aan bekend/bijzondere bewoners, beroepen, gebeurtenissen (plaatselijk, regionaal en/ of landelijk).
  Zoja, welke ruimte:

  3. Is jouw monument gebouwd/gemaakt in een bijzondere bouwtechniek/bouwstijl? Of heeft het bijzondere onderdelen? Zowel binnen en/of buiten.
  Zoja, welke ruimte: