Visproeverij tijdens Elburgse Botterdagen

Artilleriemuseum verbouwd
mei 26, 2017
Rabobank partner
mei 14, 2018

Visproeverij tijdens Elburgse Botterdagen

De Vismarkt in het historische centrum van Elburg zal tijdens de jaarlijkse Botterdagen van 7 tot en met 9 september 2017 zijn naam eer aan doen. Palingrokerij van Triest en de chefkoks van de restaurants aan De Vismarkt hebben de handen ineen geslagen.

De chefkoks van de Elburger restaurants De Vismarkt, het Olde Regthuys, De Zilverzoen en De Elburger bezoeken visroker Jan Aart van Triest ter voorbereiding op de visproeverij tijdens de Botterdagen 2017

Speciaal voor de Botterdagen hebben de restaurants op De Vismarkt een overheerlijke visproeverij aan de menukaart toegevoegd. Deze proeverij is samengesteld uit ambachtelijk gerookte vis van Rokerij van Triest, die binnenkort zijn 125-jarig jubileum viert. Jan Aart van Triest is inmiddels de vierde generatie visroker, een oud Elburgs ambacht wat dreigt uit te sterven, hoewel de vis en met name vette gerookte vis juist aan populariteit wint

 

Zalm, makreel, haring en sardines behoren tot de vette vissoorten. Vette vis is erg gezond, met name omdat vette vis zeer rijk is aan essentiële omega 3-vetzuren. Verse vette vis is beter dan vette vis uit blik  Eet gerust 2 keer per week zalm, makreel, paling, haring of sardientjes.

 

Jan Aart van Triest is trots op zijn laatste ambachtelijke Visrokerij in Elburg. Samen met de restauranthouders op de Vismarkt hoopt hij bezoekers van de Botterdagen te verwennen met zijn culinaire specialiteit.

 

Bezoekers van de Botterdagen kunnen dagelijks van 11.00-21.00 uur genieten van een visproeverij bij één van de restaurants op De Vismarkt in het oude centrum van historisch Elburg. Dit betreft de restaurants De Vismarkt, De Zilverzoen, Het Olde Regthuys en De Elburger.