Verkiezing ‘Monument van het jaar’ gemeente Elburg

Editie 2020 afgelast
april 29, 2020
Afgeslankte editie in 2021
augustus 19, 2021

Verkiezing ‘Monument van het jaar’ gemeente Elburg

Het Comité Botterdagen & Open Monumentendag organiseert dit jaar de verkiezing ‘Monument van het jaar’ in de gemeente Elburg.

Particuliere eigenaren van gemeentelijke monumenten, rijksmonumenten, keitjesstoepen en varende monumenten in de hele gemeente kunnen zich aanmelden en maken kans op een mooi geldbedrag en een speciaal ontworpen schild. “Het gaat echt om particuliere eigenaren, dus geen stichtingen en bedrijven”, benadrukt Joop Zwart namens het comité. “Op onze website www.botterdagenelburg.nl vinden bezoekers onder het kopje ‘Monument van het Jaar’ een invulschema waar aanvullende informatie met een foto kan worden ingezonden.” Een vakkundige jury, bestaande uit de burgemeester, architect en een lid van oudheidkundige vereniging Arent Thoe Boecop bepaalt de winnaar., die tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september bekend wordt gemaakt. “Het te winnen geldbedrag van 500 euro kan vrij besteed worden aan het monument. Bijvoorbeeld aan schilderwerk of restauratiewerk.”

Wie wil deelnemen aan de verkiezing moet zich voor vrijdag 12 juli 2021 opgeven via onze pagina verkiezing monument van het jaar.