Rabobank N.V. hoofdsponsor
augustus 27, 2019
Verkiezing ‘Monument van het jaar’ gemeente Elburg
juli 1, 2021

Editie 2020 afgelast

De Botterdagen & Open Monumentendag gaan in 2020 niet door. Zo heeft het Comité Botterdagen & Open Monumentendag in overleg met alle betrokken partijen besloten. Traditiegetrouw vindt dit evenement plaats in het tweede weekend van september. Volgens de organisatie te risicovol en zonde van alle kosten en inspanningen, om door te laten gaan. De overheid heeft tot nu toe besloten alle evenementen tot 1 september te verbieden. “Wat daarna gebeurt is nog onzeker. Maar het risico om in september een grootschalig evenement te organiseren is te groot,” legt voorzitter van het comité Joop Zwart uit. 

Ook de Botterstichting sluit zich aan bij het Comité. “Het was voor ons een moeilijke beslissing, maar we vinden dat vrijwilligers, bedrijven en bezoekers recht hebben op duidelijkheid. Voor ons is het extra zuur, omdat dit jaar de 25e editie van de bedrijvenwedstrijd zou zijn. We waren al vanaf november bezig met de organisatie. Maar voor ons is 1,5 meter afstand op een botter geen optie. Daarnaast moeten we nu al veel kosten maken en leveren onze vrijwilligers vooraf grote inspanningen om de botters en de werf op tijd gereed te krijgen. Daarom kunnen we beter zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen aan iedereen”, aldus de voorzitter van de Botterstichting, Henk Walles.

Samenwerking

Het Comité Botterdagen & Open Monumenten bestaat uit diverse betrokken partijen, zoals de Botterstichting, Winkel Vesting Elburg, Museaal Platform Elburg, oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop en de Gemeente Elburg, zij staan unaniem achter het besluit. Het comité hoopt iedereen volgend jaar weer te verwelkomen op de Botterdagen & Open Monumentendag tijdens het tweede weekend van september.